Shadow
Slider

Ord der hører til sauna

 • Saunahat

  En saunahat er lavet af bomuld, hørlærred eller uldfilt. Den beskytter hår, kanterne af ørerne og dækker issen, hvor fra vi regulerer meget varme,så man uden problemer kan tåle at tage længere eller varmere saunabade.

 • Kvastning

  Når man kvaster dasker sig selv eller andre med saunakvaste, hvilket sætter gang i blodomløbet under huden. Samtidigt renses huden og fra kvastens blade bliver æteriske olier frigivet - de gør deres virkning via luftvejene. Kvastning resulterer også i en temperaturstigning på huden, så man drives til at svede, og det virker rensende samt virker afstødende på døde hudceller.

 • Massage

  Man kan udføre massage på mange måder med mange formål, men massage er særlig godt under eller efter et besøg i saunaen, da musklerne er mere bløde og varme og dermed mere modtagelige.

 • Honning

  Der findes "saunahonning", der er letflydende honning, som kan mikses med peelingsalt og aromaterapeutiske olier. Det giver en bodyscrub, der fjerner døde hudceller, virker dybderensede og blødgivende, og så efterlader den huden smidig og silkeblød. Man kan bruge den over hele kroppen.

 • Aromaterapi

  Æteriske olier er direkte udvundet af den plante, som lægger navn til den. Det er er rene duftolier, som virker afslappende og afstressende. I saunabad kan man bruge mange forskellige olier.

 • Skrubning

  Man kan kombinere afskrubning af urenheder og døde hudceller med brugen af en saunakvast.

 • Varmeterapi

  Varmeterapi er en behandling med varme. Det kan for eksempel være massage, stenmassage, kopping eller "kvastning", som også kaldes "whisking" eller "lambasting", hvor behandlingsmidlerne er saunakvaste i forskellige træsorter og eventuelt honning og salt eller urter. Denne form for behandling er meget udbredt i de baltiske lande, Rusland, Hviderusland og Ukraine.

Brug ikke sauna, hvis…

Der er nogle sundhedsmæssige ting du skal være opmærksom, hvis du vil besøge en sauna. Det høje varme i saunaer sænker blodtrykket, hvilket er sundt for de langt de fleste mennesker, men hvis du i forvejen lider af for lavt blodtryk, anbefales det ikke at gå i sauna. Har du åbne sår, skal du ikke i sauna, da saunaens varme modvirker helingen. Vent til dit sår er helet op. Hvis du har pacemaker, anbefales det heller ikke at gå i de meget varme saunatyper. Vi kan dog indstille saunaen til lavere temperaturer, så det passer til dit helbred.